Steven Taipale

Konstnär

Karlaplan Ram - Galleri
och Konst Ateljé

Lützengatan 2, 123 42 Stockholm. Tel 070 545 6382
Öppet enligt överenskommelse per telefon.
e-post: stevenart@live.seMålarkurser 2024

Steven är aktiv konstnär och också en mycket uppskattad pedagog på sina målarkurser i ateljen. Hans elever brukar återkomma termin efter termin. Undervisningen är alltid individuell i små grupper. Varje elev får hjälp efter sina önskemål och sin egen utveckling. Eleven väljer själv tekniker och motivtyper. Steven handleder
steg för steg.

Kurser genomförs året runt enligt enligt schemat. Steven kan också anordna event med målning för grupper eller företag.


Vi träffas en gång per vecka i 4 timmar. Välj veckodag: måndagar, Tisdagar  onsdagar eller torsdagar
Välj eftermiddagskurs kl. 13 - 17 eller kvällskurs kl. 18 - 22.

Priser

Kurser 6 gånger: 2 950:-.     Vårkurs 3 - kurser 5 gånger: 2 450:-.


Höstkurs 1 startar 16 september v.38

Måndagar 16 sep - 21 okt, 6 ggr
Tisdagar  17 sep - 22 okt, 6 ggr
Onsdagar 18 sep - 23 okt, 6 ggr
Torsdagar 19 sep - 24 okt, 6 ggr

Höstkurs 1 + 2, 12 gånger

Måndagar 16 sep - 9 dec, 12 ggr
Tisdagar   17 sep - 10 dec, 12 ggr
Onsdagar 18 sep - 11 dec, 12 ggr
Torsdagar 19 sep - 12 dec, 12 ggr

Uppehåll v. 44 skollov.

Höstkurs 2 startar 8 november v.45

Måndagar 4 nov - 9 dec, 6 ggr
Tisdagar  5 nov - 10 dec, 6 ggr
Onsdagar 6 nov - 11 dec, 6 ggr
Torsdagar 7 nov - 12 dec, 6 ggr

Förlängning till 12 veckor: 2 250:-
Kostnader

Alla priser är inklusive moms. 12 veckor: 4 500:-, 11 veckor: 4 125:-, 6 veckor: 2 950:-, 5 veckor: 2 450:-

Till kursavgiften kommer en kostnad för förbrukningsmaterial som penseltvätt, skisspapper, små färgprover, återvinning av lösningsmedel m.m. Avgift per 6-veckorsperiod: Olja 75 kr, akryl 50 kr, akvarell 25 kr.

Ändring av bokad tid: Har du behov av att ändra tid för enstaka kurstillfälle försöker jag ordna det. Detta är beroende av övriga pågående kurser. Meddela mig senast en vecka i förväg. Byte av tid måste ske inom aktuell 6-veckorsperiod.

Max 8 deltagare per kurs. Kurstiden är 24 heltimmar (eller 32 "studietimmar") per 6 veckor. Troligen det bästa kurspriset per timme i Stockholm.

Om kurserna

Jag har mer än 16 års erfarenhet som konstlärare och 25 år som yrkeskonstnär. Från klassiskt måleri till modernt. Du ska få det resultat som du söker även om du aldrig har hållit en pensel i handen förut eller om det var många år sedan sist.

Kom ihåg, anmäl dig inte till en kurs innan du har sett flera exempel på lärarens egna konstverk. Titta gärna vidare här på min hemsida och se om något känns rätt för dig.

Personlig undervisning - max 8 elever per kurs. I mina kurser måste du komma med inspiration - egna idéer. Vi målar inte äpplen en gång och träd nästa gång. Du har säkert egna idéer om vad du vill ha. - Då sätter vi igång och målar dem. Jag tar dig steg för steg till färdighet.

Välj mellan akvarell, olja, akryl, teckning eller blandat. Prova ett par olika under terminen. Varför begränsa sig?

Jag erbjuder lektioner i naturmåleri, djur och fåglar, landskap, porträtt. Undervisning om färg, komposition, form, linje samt det för många svåra ämnet perspektiv.

Plus! Courses are offered in English and Swedish.

Saknar du inspiration?
Här finns ett bibliotek om du vill måla efter din favoritmästare och massor av referensbilder på plats. Eller ta med din egen bild eller fotografier.

Det är en stor fördel att ha tillgång till en egen ateljé. Där finns alltid en massa små verktyg, färger och penslar som du kan behöva för att prova nya tekniker. Om du vill testa en ny färg finns här små prover som du kan använda innan du själv köper färgen.

Du kan få lämna kvar material och våta tavlor på plats och slipper att bära dem fram och tillbaks. För att lämna material i ateljen måste du ha en kompakt förvaringslåda i plast eller trä. Inte påsar!

Du slipper slösa bort tid på att sätta upp och packa. När du kommer till ateljen står din tavla på staffliet och dina färger på bordet och när du går krävs bara minimal avstädning.

Maila till mig eller ring mig så kan jag ge dig råd om grundmaterial och exempel på var du kan handla till bra priser.

Läs mer om mina kurser på kurser.se .

Steven i tankarDenna sida ändrades 2024-05-23 (GB)